Losse rollen

Voor een rollenbaan / rollerbaan of voor uw eigen installatie.

Losse rollen voor uw bestaande rollenbaan, of voor bijvoorbeeld een baan in uw machine, worden door ons in vele varianten geleverd. Naast onze gestandaardiseerde rollenbanen en wieltjesbanen verzorgen wij de fabricage en levering van vrijwel elke soort draagrol.

Rollen vervaardigd uit blank staal, verzinkt staal, kunststof of aluminium in verschillende diameters en waarbij de rollengte vervaardigd wordt naar uw eigen specificaties.

Wij leveren daarnaast de losse rollen met 7 verschillende gestandaardiseerde as-uitvoeringen uiteraard ook deze weer in verschillende diameters.

Heeft u slechts één of twee losse rollen nodig? Geen probleem, wij produceren al vanaf 1 stuks tot uiteraard grotere aantallen rollen. Het zal u hierbij direct duidelijk zijn dat de draagrollen door de grote variaties, afgestemd op uw maatvoeringen en aantallen niet als een product met een vaste prijs aangeboden kunnen worden.

Via ons aanvraagformulier kunt u de rollen zoveel mogelijk specificeren en ons de aanvraag toesturen, u krijgt dan op korte termijn van ons een prijsopgaaf inclusief levertijd voor de door u gewenste rollen en aantallen.

Bepaal vooraf de door u gewenste rol- en as-uitvoering, zie daarvoor onderstaande informatie en tabellen. Komt u er niet uit? Wij helpen u uiteraard graag verder.

losse rollen rollenbaan
losse rol staal rolbatech
losse rol variatie rolbatech_01
losse rollen voor rollenbaan rolbatech
losse rol variatie rolbatech_03
losse rol kunststof rolbatech

Bepaal de maatvoering en materialen voor uw losse rollen:

Zoals boven al aangegeven leveren wij vrijwel elk type rol, belangrijk voor uw bestelling of aanvraag zijn voor ons de volgende gegevens:

rolafmetingen rollenbaan

  • - Diameter van de rol Ø.
  • - Materiaal van de rol (kunststof, staal o.d.).
  • - Diameter van de as Ø.
  • - Uitvoering van de as.
  • - Inbouwlengte.

Bij de maatvoering van de rollen onderscheiden wij 3 maten t.w. de aslengte, de inbouwlengte en de rollengte.

Hou hierbij rekening met de eventuele materiaaldikte van het door u te gebruiken frame waarin de rollen worden gemonteerd. Dit bepaald uiteraard mede de aslengte in combinatie met de inbouwlengte.

 

De rollen zijn o.a. leverbaar met de navolgende as-uitvoeringen.

Wij onderscheiden hierbij 7 verschillende as-uitvoeringen waarbij uiteraard, door technische (maat) beperkingen, niet alle assen toepasbaar zijn op elk type en diameter rol.

as uitvoering rollen rollenbaan

As type nr. 1.

As met afstandsbus, eenzijdige zeskant kop en uitwendige schroefdraad.

As type nr. 2.

As met aan beide zijden uitwendige schroefdraad.

As type nr. 3.

As voorzien van verjongd tapeind.

As type nr. 4.

As met inwendige schroefdraad.

As type nr. 5.

As met gladde as-einden, lengte as-einde 10 mm.

As type nr. 6.

As met sleutelvlakken.

As type nr. 7.

Verende, in de lengte richting indrukbare, as.